Pakkaspäivänä matkattiin Kirkkonummelle puoliltapäivin Dessin ja Ringon kanssa Mia Laamasen tuomaroimille radoille kisaamaan. Edellisenä päivänä käytiin katsomassa Mian 3-luokan ratoja ja huh huh, ne olivat aika pahoja. Paljon takaavientejä, välistävetoja ja tiukkoja pyörityksiä. No tänään sitten oltiin ajoissa paikalla onneksi, sillä kisat olivat poisjääntien takia reilusti etuajassa. Lämmittelyn jälkeen koirat autoon ja rataan tutustumaan.

A-rata oli tosi haastava ja Ringo joutui lähtemään ensimmäisenä. KÄÄKS! Paniikkikohdat meille olivat "Rengas", jonka olin juuri edellisenä päivänä saanut treenattua epävarmaksi, "alakontaktit" jotka ovat aina epävarmoja ja tiukat viennit, ettei herra arvo itsekseen seuraavaa estettä.

Hyppy, rengas (1,2) menivät ok, samoin valssi hyppy ja putki(3,4), hyppy, pituus ja kepit (5-7) hienosti, mutta sitten hypylle (8) takaavienti meinasi hyllyttyä putkeen (9). Onneksi karjuminen auttoi ja sain Ringon oikealle esteelle. Tästä taisi tulla silti kielto. Sitten A, hyppyhärdelli ja keinulle (10,11,12A-B,13). Siitä putkeen (14), hypyt(15-16) ja putkeen (17) menivät ok (muistaakseni), sitten puomi (18) - jonka alakontaktin R hyppäsi (siihen ei karjuminenkaan auttanut) ja lopuksi muuri ja okseri (19-20). En muista mistä kolmas tiplu tuli, mutta tähän kaikkeen meni yliaikaa reilusti ja ratavirheitä 15. Silti sijoitus 5.

Dessi hihkui lähdössä ja kerroin sisäänheittäjälle, että valmistaudutaan mäkihyppysuoritukseen A:lle ja hän tokaisi Dessille, että:"Sano mammalle, että teet nollaradan, että turhaa hermoilla" (mulla oli nimittäin rukkasetkin väärissä käsissä tuossa vaiheessa) :D.  Sitten oli Dessin vuoro. 1, 2, 3, valssi 4, 5, 6, kepit (JESS meni sisään oikein), valssi 8 (ihan super), 9, Aa: DESSI! ALAS!, 11, 12A valssi-B valssi, 13 valssi, 14, 15, 16, tässä17, kii kii 18 - DESSI! ALAS!, 19, piiiiitkä 20. Viimeinen este okseri kolahti, mutta rima pysyi ja tuloksena 0-rata - tosin yliaikainen. Dessi tuli tällä tuloksella hienosti toiseksi! 

Sitten ei enää jännittänytkään, kun pikku mummeli oli tehnyt huippuradan ihan odottamatta. Kisat oli korkattu ja nyt vaan kävelemään ja vähän pistämään maitohappoja jaloistaliikkeelle.

Sitten B-rata, joka oli A-rata toisinpäin. Ringo lähti jälleen ensimmäisenä. 1,2,3 alas!, 4, puolivalssi 5, pv6 (tässä meinas tapahtua jotain) 7, tässä kiipee 8 alas, valssi 9, 10A-kierrä B, 11 alas!, 12, kierrä 13, kepit 14, 15, 16 TÄSSÄ!, putkeen17, 18, rrrr19, 20. JESSS 0-rata mutta sekunnin  yliaikainen. VOIH!

Dessi piipersi kovasti ja rata oli kohtuullisesti samanlainen kuin Ringolla, mutta kontakteilla käskyt olivat DESSI! ALAS! D haki myös hienosti kepeille vaikken ehtinyt olla oikeassa kohdassa näyttämässä väliä ja viimeiselle okserille yritin kannustaa kovasti ja vaikka taas kolahti, niin rima onneksi pysyi paikoillaan :D JEEE. 

Voi että oli mamma tyytyväinen pikku otuksiin :). 

Palkintopallilla mentiin ensin paikalle 2 ja kun kuulutettiin 5-sijaa siirryttiin sinne, mutta Mia sanoi että:"ei tarvitse tulla, ole vaan siellä paikalla, niin me tuodaan palkinnot sinne :)". Kun toisen radan palkintojenjako tuli seistiin palkinnolla 3 ja kun kuulutettiin 5-sijaa, heiluteltiin että täällä me ollaan :D. 

Kyllä oli suu messingillä ja vielä kun tuomari kehui Ringon rataa, niin kahta suuremmalla syyllä :). 

Kotona kilpurit saivat namiruokaa ja sen päälle sitten jo uni maittoikin.

Seuraavan kerran kisataan 31.1. Hyvinkäällä sisähallissa. Tällä kertaa vain Ringo kisaa, kun 4 rataa maksaa enemmän kuin budjetti sallii ;) (rahat menivät eilen koiranruokakauppaan, olis vissiin kannattanut odottaa maanantaihin ;)).

1263767039_img-d41d8cd98f00b204e9800998e