No niin, vielä sananen ennen yöunia...vaikka toi mamma tossa jo pilkkiikin koko ajan. Sitä pitää välillä kuonolla tökkiä (meillä on Rämpen kanssa vaihtovuorot ;)), että taas havahtuu kirjottamaan. No niin, siis oltiin agistreenissä ja aiheena oli kepit ja irtoaminen.

Sillä aikaa kun yksi koirakko teki ohjauksessa treeniä (neliöön hypyt ja kumpaankin päähän u-mallinen putki antmaan lisävauhtia hypyille), toiset saivat itsenäisesti tehdä pussia, keinua ja keppejä hypyn takaa. Meikätyttö oli eri hyvä keinumaan. Mamma oli tyytyväinen. Alakontakteja vahvistettiin naksulla ja nakkipalkalla.

Sitten kepit. Istumaan hypyn taakse ja mamma meni toisen kepin kohdalle ja huusi "kepit". Se ei varmaan älynnyt, että ensinhän olis pitänyt käskyttää se hyppy, mutta en viittinyt sitä oikaista, kun se vaikutti olevan niin innoissaan ;). Hyppäsin kuitenkin näytösmalliin hypyn ja kipitin melkein joka kerta oikeasta välistä kepeille. Mamman ei tarvinnut auttaa oikealta puolelta yhtään. Riitti, että kipitti siinä meikätytön peesissä loppuun asti ja oli käsi taskussa valmiina nakkipussilla palkkaamaan. Ihan hyvin se siitä hommasta noin yleisesti suoriutuikin, vaikka piti sitä komentaa kyllä aika paljon. Ei oo meidän perheessä näitä johtajuusongelmia, siitä on pidetty tarkkaan huolta ihan siitä meikäläisen pentuajasta. Rämpeliä olen kanssa kouluttanut tähän laumahierarkia-asiaan ja hyvin sekin tota mammaa jo juoksuttaa.

Sitten päästiin tositoimiin ihan ohjaukseen. Ensin juostiin suorakaiteen sisäpuolella: hyppy, hyppy, putkeen, hyppy, hyppy, putkeen. Tai oikeestaan ihan ekaks yritettiin pallolla saada mua irtoamaan itsenäisemmin putkeen pelkällä komennolla ja käden ohjauksella. Kerran taisin mamman mieliksi mennä sen niinkuin ohjaaja halusi, kun mammalla alkoi ilme olla jo niin hauskan epätoivoinen. Siitä se taas sitten piristyikin jatkamaan.

Seuraavassa harjoituksessa käännettiin hypyt 45 astetta ja mentiin vinottain (x mallisesti) hypyt ja sitten putkeen. Tässä kuviossa mamma putken jälkeen valssasi ennen hyppyä ja ohjasi oikelta puolelta seuraavat hypyt ja oli valmiiksi sisäkurvissa putkeen ohjaamaan jne. Tää oli tosi kivaa!

Treenien välissä mamma kertaili Rämpelin kanssa kaukon liikeratoja. Ei tainneet olla kaukoja nähneetkään. Enempi näytti lähikontaktissa sohlaamiselta. Meikätytöllä oli virtaa kuin pienessä kylässä ja olinkin tosi terävällä päällä. Mamma oli ihan mahdottoman tyytyväinen.

Ennen lähtöä saatiin vielä neuvoja miten aletaan harjoittelemaan sitä hyppytekniikan uudelleen oppimista. Ensin puomit tooooosi matalalle ja 4-5 estettä "in-än-outtiväleillä", ja sitten vaan palkkaa loppuun ja eikun menoksi. Kun alkaa sujua, lyhennetään hiukan, jotta tulisi enemmän takapää alle ja hyppy lähtisi etujalkojen sijasta takapäästä. Samalla tässä voisi harjoitella irtotamista ja vauhtiakin. Pitää vaan mammalle sanoa, että tekee meille kotiin jotkut pikkuhypyt, joilla voi pihatiellä harjoitella.

Nähtiin Nala ja Novakin ja ne olivat ihan pirteinä. Novan tulokset oli tulleet ja eihän ne kovin hyvää ennustaneet. Lääkitys on jo tapissa ja jos maksa ei kestä, niin sitä pitää vähentää ja se taas lisää kohtauksia ja jos niitä ei pysty kontrolloimaan tai ovat pahoja, niin sitten on harkinnan paikka. Toivottavasti siihen eivät joudu kuitenkaan.

Kukkapenkistä sen verran, että mamma ei ehtinyt valoisan aikaan laitella noita vieläkään, joten huomenna sitten. Sitten otetaan kuvia tuonne nettiin nähtäväksi. Kyllä on jännää nähdä millanen siitä tulee sitten. Se keinu pitäis purkaa kanssa. Toivottavasti mamma löytää sopivat työkalut siihen, tai sitten pitää pyytää Pekka avuksi ;).

Nyt krooh....hyviä unia!

ps. ainiin, aamulla on auton huolto. Pidetään tassuja ja häntiä pystyssä, että ei tule kalliiksi ja menee sitten katsastuksestakin läpi.