Jo oli näky, kun tulin kotiin.Siellä kaksi apinaa riekkui ja hyppi porttia vasten niinkuin ei mitään olisi tapahtunut. Lattialla niiden takana oli pöydältä alas kiskottu banaanipussi, josta oli kaikista banaaneista syöty puolet. Kukin banaani avattu ja nuoltu sisusta tyhjäksi....

Siivoamisen jälkeen lähdettiin tokotreeniin EKK:n kentälle tuohon ihan lähelle. Siellä oli Piirinmestaruuspullaa limua (nam) tarjolla, joten päästiin ensi töiksemme herkuttelemaan. No, koirulit vaan katseli.

Sitten oli Desun treenivuoro. Aloitettiin paikalla istumisella. Desu istui kyllä 2 minuuttia, mutta vähän nojaili eteenpäin välillä, kuin ajatellen makuullemenoa. Tilanne tosin pelastettiin, kun Mari oli niin lähellä palkkaamassa. Sitten oli paikalla makuu. Aika oli n. 3 minuuttia ja matkaa n. 15-20m. D pisti pään melkein heti maahan ja oli todella hienon rauhallisesti koko ajan.

Loppuaika sitten tehtiin yksittäisiä liikkeitä: 

  • ruutua
    • D alkaa ymmärtää kosketusalustan idean ja matkaa voi alkaa pidentää hiukan
  • noutoa
    • D ei malta olla louskuttamatta kapulaa, joten harjoiteltiin kapulan pitämistä suussa hiljaa
  • kaukkareita
    • ihan Avomaisesti perusliikkeitä. Ei jankkaamista. Vain pari kertaa.
  • pysäytystä vapaasta riehutuksesta
    • ensin innostamista narupallolla ja sitten pysäytyskäsky takaperin kävellessä. Osa sujui ok. Pelkällä käskyllä perusliike ei edelleenkään ole uponnut pieneen aivoon.
  • seuraamista
    • ihan lyhyitä , paljon kääntymisiä. Tässä kohtaa D alkoi näyttää keskisormea, eli lähti kesken haistelemaan pusikoita tms.
    • Liike loppui siihen ilman käskyjä ja vein D:n rauhallisesti puuhun Ringon hihnaan kiinni ja otin Rämpelin riekkumaan ja leikkimään.

Tämä jonkin verran auttoi, koska D katsoi kovin kateellisena sivusta meininkiä. D kuitenkin pysyi puussa ja treeniä jatkettiin Rämpelin kanssa.

Ensin oli luoksepäästävyys, jossa R oli suht rauhallinen, eli ei riekkunut Sannan kimppuun, kun käveli luo tervehtimään. Sitten paikalla makuu: R pysyi vierellä lähellä makkraa syöden. Perusasentoa ei vielä olla treenattu, joten ihan oleminen vaan ja kontakti riitti.

Sitten harjoiteltiin istumista sivulla, sivulletuloa, maahan menoa. Makkaraa kului, mutta se ei tahti haitannut. Välillä käytiin pisulla ja juomassa ja sitten taas jatkettiin. Tunnin jälkeen D oli jo ihan valmis taas tekemään töitä. Otettiin vielä yksi perusasento ja sitten pakattiin tavarat ja lähdettiin kotiin. Olihan kellokin jo puoli kymmenen illalla. Iltarusko oli todella hienon oranssi. Olisipa ollut kamera mukana.

Nyt koirat nukkuvat ja Marikin välillä pilkkii kesken kirjoittamisen. Aamulla on palaveri taas 8.30, johon pitää ehtiä. Kroooh!... Nyt pillit pussiin, pesulle ja petiin.

ps. ainiin, tänään saatiin ASO:lta kirje. Arvelin, että jotain mainospostia, mutta se sisälsikin tarjouksen tästä samasta pihasta noiden naapuritalon austeri-ihmisten asunnosta: 3h+k+s, 78m2. Takapiha on noin 6 kertaa niin suuri, kuin meillä on nyt. Siellä olisi koirien tilaa temmeltää. Lisäksi piha rajoittuu tuohon aamupissametsäämme, joten sen puolesta edullinen. Muuta edullista asunnossa ei sitten olekaan. Vuokravastike on melkein 800€/kk. Vaikka kolmiota haikaillaankin, niin maksetaan nyt tätä ensin ja sitten katsellaan mihin on varaa ;).