Tulos AVO2, 148pistettä. Ei ole hurraamista, mutta täytyy sanoa, että kyllä oli ensimmäinen kehä tosi vaikeakin ja hienosti saatiin edes jotain pisteitä sieltä. Ainoa ykköstuloksen estänyt oli oma moka (jälleen kerran), kun en tarkistanut, että Desu on virkkuna ja tarkkana mukana. Meidän bravuuriliike "liikkeestä maahanmeno" meni nollaksi. Nyyh! Tässä tulokset:

Kehä1
  • Paikallamakuu 3 minuuttia, piilossa: 7p kerroin 3
  • Luoksetulo, pysäytys: 5p, kerroin 3
Paikallamakuussa Dessi oli noussut istumaan poikittain ja luuli, että olin mennyt ihmisvilinään ja katseli kovasti mistä löytyisin. Auts! Positiivista on, että edes pysyi paikallaan. Piiloon kävely oli epäinhimillisen pitkä ja mutkainen. Edes EVL:ssä ei moista ollut. Aivan liian haastava alemman luokan koirille kestettäväksi.
Luoksetulon D juoksi läpi hidastamatta juurikaan, vaikka testit ja virittelyt ennen kehää olivat onnistuneet. Tässä missattiin n. 2 lisäpistettä. Otin kuitenkin varmat 5p. enkä lähtenyt yrittämään kaksoiskäskyllä. Jos ei olisi pyssännyt, oltaisiin saatu 0.

Kehä2
  • Seuraaminen taluttimetta: 9p kerroin 2
  • Liikkeestä seisominen 10p kerroin 2
  • Nouto 9p kerroin 2
Tässä kehässä oli ihan kauhea tuomari, joka hiippaili ja juoksenteli parin metrin päässä koirakon takana ja kurkki koiran etäisyyttä, suoruutta ja herra ties mitä. Aivan kamala ukko! Dessi kuitenkin pelasti tilanteen ja kulki mukana moisesta häiriköstä pahemmin häiriintymättä. Saattoi auttaa myös käskyn vaihto kesken liikkeen, kun ei seuraa-komennolla oikein tullut mukana (-> sivu).

Liikkeestä seisominen sujui myös näemmä hyvin, vaikka tuntui aika hermostuttavalta.

Nouto oli nyt ykkösliike, joka oli tosi iloisen reipas ja erittäin innokas. Meidän kapula sai hymyn nousemaan sekä liikkeenohjaajan että tuomarinkin huulille (tai ehkä se oli kumminkin Desu).

Alun piti olla vaikeaa ja tähän asti päästyämme lopun aivan lasten leikkiä. Jäljellä olivat Desun bravuuriliikkeet! Kiire oli kova ja meitä jo odotettiin seuraavassa kehässä.

Kehä3
  • Kaukokäskyt 9p kerroin 3
  • Liikkeestä maahanmeno 0p kerroin 2
  • Hyppy 10p kerroin 2
Kaukkareissa muistin kuin muistinkin komentaa koiran aluksi maahan. Nousut onnistuivat eikä D onneksi ennakoinut maahanmenoja.

Sitten piti olla helppo juttu. D sivulle, katsekontakti, "valmis" ja menoksi. MUTTA...otin käyttöön kai väärän käskyn, tai D hairahtui katsomaan jotain muuta, mutta se ei tullutkaan mukana seuraamisessa ja oli tosi epävarma mitä piti tehdä. Minun olisi pitänyt katsoa ja varmistaa ja antaa uusi käsky seurata ja sitten vasta käsky "maahan". Nyt huomasin vain, että D katosi johonkin ja kun sanoin "maahan", se ei kuullut tai ollut ihan mukana ja jäi aluksi seisomaan ja sitten meni istumaan. Oivoi. VARMAT 20...no ainakin 18 pistettä taivaan tuuliin. LO käskytti koiran viereen ja minä menin sekaisin, kun normaalisti piti palata koiran taakse. No, mutta mitä sitä nollan vuoksi enempää jatkamaan liikettä. Että harmitti ihan sikana!!!

Sitten oli hyppy. Arvelin, että jätin meidät liian kauas esteestä, mutta lähti se kuitenkin ja hyppäsi ihan hyvin, istui suoraan hypyn taakse ja tuli sivulle hyvin.

Voi että kismitti ihan HIRRRRRRRRRRVEÄSTI, kun kaiken ja kaikkien odotusten mukaan ei saatu ykköstulosta. Kaikki muut saivat hienosti ykkösen. Ja kyllä mekin, jos ei oltaisi munattu tuota yhtä niin hyvää liikettä hätäilyyn.

Yleisvaikutelma kehistä tuli seuraavasti:
Kehä1: 8
Kehä2: 10
Kehä3: 9

antaen keskiarvoksi 9. Tästä ollaan kovin tyytyväisiä :).

Se kamala hiippailija tykkäsi Desusta (joka tsemppasi hienosti) ja antoi kympin. Wau! Siitä voidaan olla iloisia. Ja noudosta myös.

Aurinko porotti tosi kuumasti ja niinhän siinä kävi, että kaula paloi aivan karrelle ja olkapäät ja sääret ja nilkat. Hikeä pukkaa ja on varmaan aika herkkää yrittää nukkua ensi yönä. Päivälle onkin ehtinyt kertyä pituutta, kun herättiin jo klo 05 ja lähdettiin matkaan Leppävaarasta Katjan kyydissä klo 06. Kotona oltiin vasta vähän 21 jälkeen. Desukin meni heti ruokalenkin päälle nukkumaan.

Joukkueita oli kisaamassa yhteensä 78 ja viimevuotinen sijoitus parani 3 pykälää. Oma henkilökohtainen taas laski ainakin parikymmentä. Mutta kaiken kaikkiaan ja tarkemmin ajatellen EKK:n joukkue oli kaikista kilpailleista joukkueista

NELJÄS!

Aivan uskomattoman hieno suoritus!!! Ja jos ei järjestävä seura olisi törkeästi ja edellisvuosien 5:stä poiketen palkinnut vain 3 parasta joukkuetta, myös EKK olisi saanut hienosti ansaitut pokaalit. Ja mikä vielä kismitti varsinkin asianomaisia kilpureita oli se, että me hävittiin kolmas sija VAJAALLA PISTEELLÄ!!!

Joukkue:
Niina Virtanen ja Scot (Bircol), EVL
Johanna Marttinen ja Hupi (Borcol), VOI
Raisa Vähätalo ja Kide (Hollpai), AVO
Katja Tamminen ja Nevada (Borcol), AVO
Mari Rajala ja Dessi (Auster), AVO
Joukkueenjohtaja: Linda Pihl-Järvinen (ja miehensä Jesse Järvinen)
Kannustamassa: Sanna Lehtoaro ja Auspai tyttöpentu, jonka nimeä en muista nyt.

Ohessa kuvakooste kisapäivästä.
115264.jpg
Yllä: Jesse, Linda ja Johanna (huivipäinen) peitolla. Raisa selin tuolilla ja Sanna.
Niina käskyttää Katjaa ja Nevadaa juuri ennen suoritusta.
Alla: Desu huilii omassa kopissaan kaikkien kamojen keskellä.
115332.jpg
115300.jpg
Yllä: Raisa ja Kide seuraamisessa (kehä2)
Alla: Katja ja Nevada valmiina suoritukseen (kehä2)
115291.jpg
115293.jpg
Yllä: Katja ja Nevada seuraamisessa (kehä2)
Alla: Katja ja Nevada hyppyliikettä suorittamassa (kehä3)
115296.jpg
115305.jpg
Yllä&Alla: Mari ja Desu seuraamisessa (kehä2)
115308.jpg
115312.jpg
Yllä&alla: Seuraaminen jatkuu...
115315.jpg
115319.jpg
Yllä: Valmiina liikkeestä seisomisliikkeeseen
Alla: "Seis!"...
115323.jpg
115325.jpg
Yllä: (pysy, pysy, pysy....)
Alla: "Tuo!" Desu noutaa kapulaa vauhdikkaasti
115326.jpg
115327.jpg
Yllä: "Irti!"
Alla: Valmiita suorittamaan kaukokäsky-liike
115328.jpg
115329.jpg
Yllä: "Istu!"
Alla: "Maahan!"
115330.jpg
115268.jpg
Yllä: ("Desu: hypätään!") Valmis!
Alla: "Hyppy!"
115272.jpg
115333.jpg
Yllä: Katja ja Nevada, Raisa, käristyvä Sanna ja Niina
Alla: Desu huilii kopissa
115286.jpg

Sen pituinen se. Ensi vuonna taas uusin voimin!