Kisainto oli kamala, joten ilmottauduttiin kisaamaan, vaikka ei oltu treenattu koko talvena. No, mitäpä tuloksista voisi odottaa...ei kovin suuria. Ensin oli Dessin kehä. Saavuttiin paikalle viimeisenä koirakkona ja VOI-luokka alkoi melkolailla heti kohta. Liikkeet:

Paikallaolo: kolmas koirakko, eli keskipaikka. Vieressä bc:t. Olin ihan varma, että Dessi ei pysyisi makuulla, kun oli "kärsinyt" edellisen yön makkarista ulos rajattuna ja ilman aamuruokaa, mutta pysyi silti, jesh! -> 10

Seuraaminen taluttimetta: haukkui jo kehään mennessä ja pyöri kieppejä. Vinkunaa ja ääntelyä runsain määrin. Kaavio oli todella pitkä ja haastava, joten D väsyi jo puolivälissä skarppaamasta ja irtosi sekä sivusuunnassa että edisti. Juoksussa taisi pysyä mukana, mutta hitaassa kävelyssä irtosi. Askeleissa ei jaksanut keskittyä ja äänteli.  -> 7.

Istuminen seuraamisen yhteydessä: Päätin ottaa riskin, enkä varmistanut hidastamalla "istu"-käskyn kohdalla, joten D lävähti maahan -> 0.

Luoksetulo: kokeilin ennen radalle menoa ja toimi sähäkästi -  lyhyellä matkalla tosin. Kehässä D juoksi täysillä suoraan sivulle. Siinä ei käsimerkit tai käskyt vaikuttaneet mitään. -> 5

Ruutu: juuei. D jäi räksyttämään metrin päähän, että "MITÄ MITÄ MITÄ???"

Hyppynouto: helppo nakki, paitsi että seisoin liian kaukana hypystä, joka oli liian matala, joten D juoksi ohi ja nouti kapulan ja paluumatkalla vasta huomasi hypyn, avasi suun hämmästyksestä - pudotti kapulan ja hyppäsi esteen ja tuli sivulle tai sinne päin. -> 0

Metallinouto: tosi innokas, mutta kapula putosi suusta ennen kuin ehdin saada siitä kiinni. ->8.

Tunnistusnouto: OMG!!! Yritin sanoa D:lle, että O-DO-TA, kun otin sen perusasentoon ja merkkasin kapulan - käännyin - ja annoin kapulan LO:lle vietäväksi. D lähti liikkeelle, kun käännyin, eikä oikein tiennyt pitikö olla sivulla vai missä ja jäi pohtimaan selkäni taakse että "Mitäs nyt???", kun se huomasi kapulan LO:n kädessä ja päätti lähteä mukaan. Sitten D huomasi, että mamma ei liikukaan ja jäi ihmettelemään tilannetta n. 2-3m päähän minusta. Käännyin takaisin ja otin D:n takaisin sivulle (kyllä nolotti jo siinä kohtaa aika rankasti). Sitten lähetin etsimään omaa vahvasti suoritusta epäillen. D ryntäsi matkaan innokkaasti, mutta yllätti mamman haistelemalla kapuloita ja valitsemalla yhden ja tuomalla sen sivulle. Noh, mitä nyt pudotti sen ainakin kerran matkalla + sivulla. Kapula oli OIKEA!!!. Ihan SUPERIA!!! Tuomari joutui miettimään toisenkin kerran, että voiko tästä mitään antaa. -> 5.

Kauko-ohjaus: tässä ajattelin, että onnistuu ja onnistuikin, kunnes D valahti jokaisessa vaihdossa maahan parin sekunnin jälkeen. Auts. ->5.

Kokonaisvaikutus: 6. Auts - se kirpaisi jo, kun normaalisti ollaan saatu 9:n pintaan. No, se oli silloin ja nyt on nyt ("on tukka päästä lähtenyt..:")

Pakko oli nauraa osassa liikeitä ja niin nauroi tuomarikin. On se D vaan niin hulvaton kaikessa innossaan, vaikka mitään tulosta ei syntyisikään.

Yhteensä 150. III-tulokseen jäi kurottavaa vielä 42p. Ehkä seuraavassa kisassa :P.

 

AGILIITOA

Sämpylä on päässyt kasvattajan kotisivuille agilitymenestyksen johdosta :D! Hyvä Sämpylä!

Ringolla vauhti päällä agilityssä

Parivaljakko Mari Rajala ja Ringo alias Surely Ringbearer ovat saaneet
vauhdin päälle agilityssä. Kirkkonummella Ringo sai ensimmäisen
nousunollansa brittiläisen Lee Gibsonin radalta sijoittuen toiseksi ajalla
43,17/50 eli -6,83 alle ihanneajan. Vantaan Ojangossa Ringo otti hienosti
toisen 0-tuloksensa ja sijoittui myös toiseksi. Onnittelut todella hienosta
suorituksesta!

Sertitietojen päivitystä odotellessa... :)