Tänään oltiin Purinallla aamulla agitreeneissä ja aiheena oli hyppytekniikka. Harjoitus meni näin:
  • Hyppyesteen eteen n. 2kengänmittaa väliin rima (ei pyöreä) maahan
  • koira istumaan ihan rimaan kiinni
  • hyppy alimmassa korkeudessa
  • hypyn takse reilun mitan päähän (n. 4-5m) alusta, johon nami
Aluksi harjoiteltiin namin hakemista alustalta luvan jälkeen, että saatiin kiinnostus alustaan. Sitten istumaan . Ohjaajan paikka on aluksi koiran vieressä, josta kun koiralla katse namissa alustalla: lupa hakemaan ja itse perään kovasti kehuen.

Tätä harjoittelivat sekä Desu että Ringo. Ringolla meni ehkä paremmin, vaikka molemmat tapittavat enemmän minua kuin namia. Harjoitus tekee mestarin. Namin pitää olla vain niin hyvä, että se vetää koiraa luokseen. Kun tämä vaihe menee hyvin,
  • voi ohjaaja siirtyä enemmän sivulle koiran viereltä ja sama harjoitus siitä
  • seuraava vaihe on  lähteä kävelemään sivulta esteen ohi ja antaa lupa
  • lopuksi sama juosten.
Koira istuu koko ajan tikun takana, ym. olivat ohjaajan liikkumista.

Tarkoituksena hyppytreenissä on harjoituttaa koiraa käyttämään takapäätä hyppäämiseen, eikä etupäätään, kuten Dessi tekee nyt (ja moni muu). Oikea hyppytekniikka auttaa koiraa etenemään turvallisesti ja nopeasti radalla, eikä rasita selkää yhtä paljon (, koska selkä on pyöreänä eikä notkolla).

Lopputunnista tehtiin minirataa: rengas, hyppy, hyppy, hyppy ja kepit. Ringokin suoriutui hienosti ja mammalle tuli yllättäen kiire kepeille, kun Ringo pisteli hypyltä menemään niin sujuvasti.. ;). (miten niin möllikisat jo kangastelevat mielessä..., mutta maltilla mennään).

Ringo sai siis "virallisen" paikan nyt lauantaiaamun agitreeniryhmässä hallissa, kunhan vaan maksaa molemmista koirista treenimaksunkin. Meitä oli paikalla nyt 3 ohjaajaa, mikä oli ok. Siinäkin toiset joutuivat odottelemaan.

Ollaan ilmottauduttu myös seuraaviin kisoihinkin (kun ei malta olla menemättä ;)): ATT 17.11., jossa on 3 kisaa 2-luokalle. 2 agirataa ja 1 hyppyrata.

TOKO
Toko on ollut tauolla.

LUNTA
Tänään satoi Espoossa myös ensilumi. Katsotaan onko aamulla mitään enää jäljellä. Mukavaa. Nurmikko jäi ajamatta, mutta jotenkin luulen, että vielä ehtii.