Jihuu...Ringo ja Dessi pääsivät perjantaina tämän vuoden ensimmäisiin tokoepiksiin, jotka järjestettiin AST:n kentällä. Hiukkasen kiirus tuli, kun lähdin töistä vasta 17 ja mölliluokka alkoi klo 18, mutta ehdittiin sittenkin.

Ringo oli ensimmäisenä vuorossa ja pelonsekaisin tuntein menimme jonon jatkona paikallamakuuseen. Huomasin, että Ringo oli ihan täpinöissään, eikä kontaktista ollut tietoakaan...ei edes tasajalkaa vieressä hyppimällä. Itseasiassa sivullaolostakaan ei ollut tietoakaan herran päässä. Vain, kun nami oli sentin päässä suusta, se jaksoi olla hetken istumassa sivulla.

Paikallaolo hihnassa (1min):8   R:n pää heilui kuin heinämiehellä ja lopulta 15sek ennen loppua se ryntäsi naapuriterrieriä kohti riehumisleikit mielessään. Melkoista tuijottelua oli ennen sitä, vaikka miten yritin siinä rykiä ja pihistä kontaktin luomiseksi. Tuomarikin naureskeli, että melkoinen parivaljakko. (tämän suorituksen jälkeen päätin, että me ei kyllä mennä virallisiin kisoihin kuin vasta vuoden päästä!!!).

Ainiin, luoksepäästävyydessä Ringo meni tuomaria vastaan iloisesti tervehtien. Hmmm ;). Arvosana: 10.

Seuraaminen hihnassa: 9½:  nami käteen ja ....öööö...käsky, niin...mikä käsky. Eihän meillä ole vielä seuraamiskäskyäkään, kun ei olla treenattu kuin sivulletuloa. Huoh...noh, "mennään-käskyllä" sitten mentiin. Ringo tuli jokseenkin vierellä, mutta välillä ajatus katkesi ja se vähän hairahtui . Juostessa pomppi kovasti.

Luoksetulo 9½: R ei meinannut jäädä istumaan paikalleen, vaan lähti perään. Käskytin uudestaan odottamaan ja sitten se jäi. Kutsuttaessa tuli sivulle käsiohjauksella.

Liikkeestä seisominen 10: pysähtyi vähän vinoon, mutta pysähtyi kumminkin ja odotti hienosti paluuta. Namilla taas sivulle.

Hyppy 9: ei lähtenyt ekalla käskyllä, mahtoiko toisellakaan vielä mennä. Jäi tosi lähelle estettä. Olisi pitänyt hyppäyttää liikkeestä, eli mennä itse mukaan toiselle puolelle, niin olisi mennyt paremmin. Välillä ei muista kumpi koira osaa mitäkin ja luulee, että Ringo osaa vaikka mitä ;).

Kokonaisvaikutelma 10! Tuomari tykkäsi että hyvällä alulla on ja kiva suhde (hmm...) ja hyvä meininki. Perusasennot ovat hienot, että niistä pidä kiinni :D. Taidettiin saada söpöyspisteitä.

Mölleissä oli kovasti mielestäni alokasluokan koiria, mutta silti ei oltu vikojakaan :D, vaan tultiin 8:ksi tuloksella 66/70. Taso oli kova.

Dessi oli odottanut autossa koko tämän ajan ja oli ihan riekkupelle. Heti möllien jälkeen olikin AVOn paikallaolo ja olin IHAN varma, että Desunen ei paikalla maassa pysyisi. Noh, onneksi olin väärässä :), vaikka jouduinkin käyttämään tuplakäskyä, että sain sen maahan. (tuomari ei onneksi tätä muistanut pisteitä jakaessaan, heh). Paikallaolo 3min. piilossa: 10.

Seuraaminen taluttimetta: 9½: Marin vasen käsi ei liiku ollenkaan ja D äänteli. Kontaktia kehuttiin, mutta voisi ehkä olla vieläkin tiiviimpää seuraamista (oma arvio).

Maahanmeno: 0 : Koira oli "valmis", mutta sitten jotain tapahtui ja D alkoi haistella maata kovasti ja jäi seisomaan, ei siis niin YHTÄÄN kuulolla. Voi harmi. Yritin kuitenkin vielä laittaa sen maahan, että pääsin kehumaan.

Luoksetulo (pysäytyksellä): 10!!!!! Mikään ei ole niin USKOMATONTA kuin tämä!!! Me ollaan kilpailtu avoimessa nyt periaatteessa vuosi ja kertaakaan....ei siis kertaakaan Dessi ole pysähtynyt kisoissa, vaan tuloksena on aina ollut läpijuoksu eli 0-5p (paitsi 1.4. tuli 6p läpijuoksusta, kun tuli niin innolla). Vain viikko oltiin treenattu jälleen käsimerkillä (hylättiin suusanallinen käskytys, kun se ei kertakaikkiaan toimi) ja heti saatiin tuloksia. Ihan uskomaton juttu! Olin ihan "fiiliksissä" koko illan.

Seisominen: 9½: pysähtyi kyllä, mutta mikä ihme se kääntyminen taaksemenossa oikein oli??? Sitä ei ole koskaan ennen tapahtunut. Huoh.

Noutaminen: 10: Dessi nouti innolla, vaikka pureskelikin perusasennossa kapulaa. Tuomari heltyi silti antamaan söpöyspisteitä, kun nouto oli niin innokas muuten.

Kauko-ohjaus: 10: D saattoi hieman ennakoida käsimerkistä. Eli täytyy tarkentaa käskytystä yhtäaikaisemmaksi, ettei käsimerkki tule aavistuksen ennen suullista. Tuomari kehui, että koira teki kyllä mitä pyydettiin, mutta ohjaajan on oltava tässä tarkkaavainen.

Hyppy: 10:  D meinasi karata hypylle, mutta toppuuttelin. Eli tiesi hyvin mikä seuraavaksi tulee. Hyppäsi hyvin, olisi istunut suoraan, vaikka en olisi antanut käskyä, eli piti pikaisesti antaa käsky ennenkuin se istui. Ehkä tuomari ei huomannut sitä, tai ei ainakaan maininnut.

Kokonaisvaikutelma: 10. Tykkäsi kovasti yhteistyöstä ja tyylistä ja ns. harvinaisemmasta tokorodusta.  Dessin tepsuttelu ja kontakti voittivat jälleen kerran yhden tuomarin puolelleen. HYVÄ DESSI, olin TOSI iloinen!!!

Kun tultiin kehästä, niin heti 3 henkilöä portilla huokaili, että "WAU, hienosti meni" ja "Olipa ihanan näköistä menoa!" :).  Tällä suorituksella ja yhteispistemäärällä 178p. Dessi tuli toiseksi ja voitti paketillisen Eucanuban keksejä! Meidät ohitti viimeisenä suorittajana belgianpaimenkoira 181 pisteellään.

Jos voi jossitella, niin normisuorituksella maahanmenossa, Dessi olisi saanut liikkeestä ainakin 9, mutta tod.näk. 10  (eli 10 kerroin 2=20)ja tehnyt kaikkien aikojen parhaat AVO-pisteensä (noh, niinhän se teki nytkin toisaalta) yhteispistemäärällä 178p+20p=198!!! Huikeaa, mutta hyvä näinkin!

Tulevaisuus näyttää nyt paljon valoisammalta.