Tänään mennään Purinalle ADT:n agilitykisoihin. Mari on ihan lötkönen, mutta Dessi varmaan jaksaa tsempata. Merja kanssa vähän mietti, josko tulisivat kannustamaan. Mini2-luokan rataantutustumiset ovat klo 16.50 ja 19.10, Desu kilpailee numeroilla 787 ja 856. Katsotaan miten käy. Tuomarina toimii Anne Savioja.

Eilen oli Rämpylän ensimmäinen agilityn alkeiskurssin tunti ja hän esiintyi hyvin mallikkaasti. Putki oli ensin vähän kummastuttava, mutta kun sinne uskalsi mennä sisään, niin sitten kutsumalla toisesta päästä homma sujuikin ihan mukavasti.

Seuraavaksi tutustuttiin hyppyyn, jossa Mari heitti namipalan hypyn yli ja Ringo hyppäsi perään syömään. Namskis. Hienosti meni ja irtikin pystyi olemaan varsin mallikkaasti. Mihinkään ei pisuiltu eikä karkailtu moikkaamaan muita.

Sitten viimeisenä ehdittiin kokeilemaan keppejä. Niitä oli 2, eli harjoiteltiin vain kepeille sisäänmenoa peruuttaen (Mari peruutti). Ringo osasi hienosti. Sitten aika loppuikin ja kaikki 6 koiraa pääsivät kotiin.

Ringo kävi vielä pikaisesti kokeilemassa putkeen menoa ja nyt se onnistuikin jo ihan ilman apuhenkilöä.  Hienoa Ringo!

Ensi kerralla tutustutaan sitten varmaan ainakin renkaaseen ja puomiin.

Kotiohjeiksi saatiin koiran käsiohjauksen harjoittelua. Eli nami kädessä "viedään nenästä" koiraa ja tehdään käännöksiä ja heitetään nami loivassa kaaressa vasemmalle, oikealle ja suoraan eteen.

Nyt täytyy alkaa pakkaamaan kisalaukku kuntoon, ettei tule kiire. Jännittää jo...huh!
*********
Auts, ei mennyt oikein hyvin. Ekalla radalla RV15 ja 3sek yliaikaa sählätessä: 1 riman pudotus, kepeiltä ulos kesken ja yhden esteen ohitus (ihan käsittämättömiä) ja hyppäriltä: HYL, kun hyppäsi 2.esteen väärinpäin, lisäksi tuli ulos kepeiltä (taas) ja sukelsi okserin sekaan (kuten arvasinkin). Huokaus! Neiti olikin sellaisella "vilperttituulella" jotenkin, joten vähän oli semmonen kutina, että tänään joko menee aivan huipusti tai sitten ihan metikköön...ja niinhän siinä sitten kävikin.

Positiivista oli saada "lohdutuspalkinto", kun käveli hyl-radalta pois: suklaapupu. :). Se pelasti tunnelman.

Ringo harjoitteli kanssa hyppyä, keppejä sekä putkea pihalla ennen kotiinlähtöä. Hienosti meni. Myös A:n alakontaktia harjoiteltiin nakkien voimalla.