Tänään aamulla kun olimme menossa ovesta ulos koirien kanssa, meitä odotti liikuttava näky: pieni oravanpoikanen kyyhötti pihatiellä ihan ovemme edessä. Koirat eivät huomanneet sitä, mutta minä huomasin ja komensin koirat takaisin sisään. Mietin, että olikohan se kovasti loukkaantunut pudotessaan pesästä, koska kuusesta oli tosi pitkä matka maahan. Pentu ei liikkunut juuri ollenkaan, vain tärisi ja oli supussa pää maassa.

Soitin heti Jonan ja Leenan kännyyn ja kyselin mitä kannattaisi tehdä. Ainakin huolestutti, että auto ajaisi sen päälle, jos se jäisi siihen. Jonan  kanssa puhuessani oravaemo kävi juoksentelemassa pihatiellä, joten arvelimme, että pentu piankin pääsisi takaisin emon hoiviin. Päätimme jäädä seuraamaan tilannetta.

Koska poikanen oli keskellä tietä ja naapurit huristelivat autolla jatkuvasti ohi, niin päätin siirtää sen kuusen juureen aurinkoiseen paikkaan. Emo huomasi puuhani ja kiroili räystäältä kamalasti, että "näpit irti mun lapsestani". Sanoin sille, että "hae nyt lapsiparka pesään, äläkä siellä meuhkaa".

Kun tilanne rauhoittui, kurkistin n. ½ tunnin kuluttua ikkunasta ulos ja näin ilokseni, että poikanen oli jo jalkeilla ja enimmäkseen pystyasennossa. Heti kohta tien poikki vilahti emo kantaen toista poikasta ja kiikuttaen sitä kuusenrunkoa ylöspäin. Kun siskolikka oli viety pesään, niin emo palasi hakemaan karkulaista, joka istuskeli kuusen juurella katselemassa. Poikanen syliin, häntä kainaloon ja eikun menoksi. Sinne vilahtivat molemmat kuusen oksistoon ja tapahtuma sai onnellisen lopun :D.

Otin pikaisesti pelastusoperaatiosta kuvankin keittiön ikkunasta ja laitan sen tähän heti kun saan sitä vähän suurennettua. Toivottavasti onnistuu.

522357.jpg

522358.jpg

522359.jpg

******************

Sitten lähdinkin Ringon agilitykurssin teoriatunnille klo 13-15. Kotiin tuliaisina oli ohjemoniste ja RIngolle vinkulelu sekä Dessille uusi metallinoutokapula :D.

Pikaisen välipalan jälkeen menimme vielä Olarin metsään lenkkeilemään. Kotiin palattuamme, laitettiin pihalle vielä ruututreenit pystyyn, sekä vähän keppitreeniä ja luoksetulotreeniä. Nyt ollaan katseltu telkkarista muumion paluu -elokuvaa ja kirjoiteltu blogia. Ennen nukkumaanmenoa koirat pääsevät vielä iltapesulle eli suihkuun, vaikka Rämpykkä onkin jo iiiihan väskänen ja umpisten unessa. Desukin nukkuu omassa messusängyssään tyytyväisesti tuhisten. Raaskiikohan noita enää kastella.....

*******************

pikaisesti vielä puutarhauutisia: tänään aukesi 4 uutta krookusta kukkapenkkiin: 2(-3) keltaista, yksi vaalea lila ja yksi tumma lila :). Entisen asukin valkoiset krookukset ruusupuskassa ovat tosi viehättävät. Ensi syksynä istutetaan näitä paaaljon lisää :).