Lääh puuh. Tänään oltiin agilitykisoissa Purina Areenalla. Kisat oli ulkona ja tuuli aiheutti esteiden kaatumisia jonkin verran. Onneksi ei kuitenkaan satanut. Mentiin kaksi 2-luokan agilityrataa. Ensimmäiseen lähdettiin vielä suht lyhyellä valmistautumisella ja tuloskin oli sen mukainen: sijoitus 5. virheitä radalta 10 ja toinen mokoma ainakin yliajasta.

Virheet tulivat ensin kepeillä: meni sisään ok, mutta tuli ulos kesken eikä mennyt takaisin oikeasta välistä vaan jouduttiin korjaamaan vielä toisenkin kerran. Sitten luulin, että oli kieltovirhe jossain matkan varrella, mutta lopulta tulikin vain pudotus viimeisellä esteellä. Tuomarina oli tällä radalla Mia Laamanen. Kyllä oli jalat tönkköinä radan jälkeen. Käveltiin kortteli ympäri, mutta ei paljon auttanut.

Sitten pikaiset kisakahvit ja Desu Rämpen kanssa mökkiin ja itse katsomaan muiden suorituksia. Toisella radalla oli maxit lopettelemassa ja sen jälkeen tuli minien vuoro. ÄÄKS! Tuomarina oli Berndt Hüppe (AUT) ja rata oli jo paljon kimurantimpi, kuin edellinen Mia Laamasen rata.

Laitan tänne ne radatkin, kunhan ne julkaistaan ensin nettisivuilla. Toinen rata meni hienosti ilman ratavirheitä, vaikka viimeiselle esteelle menin Dessin eteen ja se meinasi ottaa siitä kiellon, mutta onneksi huomasin "ajoissa" ja ehdin korjata. Tuloksena siis 0 RV, mutta harmilliset 2, xx aikavirhettä, joten virallista nollaa tästä ei tullut. Hyvällä suorituksella kuitenkin sijoituttiin hienosti toiseksi!

Molemmat luokat voitti kääpiövillakoiran kanssa Maria Qvickström ja otti Nalalle jo toisen nousunollansa. Nyt on niillä sitten huomisissa kisoissa nousumahdollisuus kolmosiin. WAU! Me vielä metsästetään sitä ensimmäistä nollatulostamme, mutta koska niin monessa asiassa on meillä työstettävää, niin ei kamalasti harmita, ettei noita nollia ole vielä tullut. Kunhan saadaan kepeille varmuutta enemmän ja itsenäistä suorittamista ja kontaktit varmoiksi, niin sillä pärjätään jo paremmin. Niillä eväillä voidaan panostaa vauhtiinkin enemmän, kun ei tarvitse niin kädestä  (tai nenästä) pitäen viedä joka esteelle.

Katsomosta saatiin myös vinkkiä, jolla saisi ajasta nipistettyä: kaarteet sähäkämmiksi ja pienemmiksi. Nyt kaartaa liian kaukaa esteen jälkeen. Tämän otamme opiksemme ja pidämme mielessämme treeneissä.

Vähän aikaa jaksettiin kisojen jälkeen katsoa 3-luokkalaisten ratoja, mutta sitten ajatteiin kotiin. Kotona oltiin kaikki ihan wäskiä! Varsinkin Mari oli ihan ruttis...on vieläkin. Meinaa nukahtaa pystyyn, mitä nyt jääkaapilla vähän kävi vahvistamassa oloaan. Koirat vaan jäi ilman evästä. Mari kyllä sanoi, että kohta saatte, ei ihan vielä. No, ei auta kuin odotella.

Tämän päivän palkintosaalis oli siis: Aptus keksejä x 2 laatikkoa, Aptus ravintolisä x1, Aptus vielä joku kolmas juttu x1, ruusuke x1, Purina one ruokapussi 3kg x1. :D! Hyvät palkinnot, parempi mieli :).

Huomenna yritetään uudestaan. (Saa nähdä meneekö se Nala huiskista vaan kolmosiin. Jos hyvin menee, niin niillä on mahdollisuus sijoittua myös kilpailun parhaan 2-luokan koiran titteliinkin, luulisin ainakin).

Linkki kilpailusivuille tästä