27.8. lauantai

Tultiin Jpäähän eilen, kun osallistuttiin Tuusulan kennelkerhon epävirallisiin agilitykilpailuihin mamman kanssa. Ehdittiin paikalle noin vartin ennen meidän luokkamme alkamista ja ehdittiin käydä vähän kokeilemassa päivän fiilistä lämmittelyalueella. Mamma vähän mutristi suutaan, mutta meikätyttö ei sellaisista piitannut.

Merja oli kanssa paikalla Teepun kanssa ja ne oli jo menneet yhden mölliradan ja perään medikilpailevien radan. Se menikin niillä tosi hienosti takaa ohjaillen. Meilläkin meni mamman kanssa aika hyvin: radalta 0 virhettä ja aikavirhettäkin vaan palttiarallaa hmmmmm 6 sekuntia (emmä enää muista). Sillä tuloksella me voitettiin minikilpailevien luokka. Aika hieno juttu! Saatiin iso punainen ruusuke ja 3 pientä pussukkaa nappuloita ja 4 juomalasia. Mamma tosin sanoi, että ne voidaan antaa johonkin kirpputorimyyjäisiin. Maljakolla oltaisiin enemmän tehty.

Tänään sitten herättiin aamulla aikaisin (tai no Rämpy juoksutti parikin kertaa yön aikana pissalle, mokoma) ja haettiin Teepu, Merja ja Noora ja ajettiin Haarajoen koululle. Nooran luokka alkoi siinä 9.40, joten oltiin ajoissa paikalla. Sää oli tosi suosiollinen, vaikka iltapäivällä taivaalle nousikin kovin mustia ukkospilviä. Jylisi kovasti, mutta pilvet kiersivät onneksi meidän kisapaikan ja säästyttiin sateelta. Muutama pisara ropsahti jossain 15 aikoihin ja mamma ja Henna-täti joutuivat turvautumaan sateenvarjoihin. Meidän mökin päälle mamma laittoi auton suojapressun, mutta ei sitä sitten lopulta tarvittukaan, kun ei satanut kovinkaan paljon.

Mamma vei kyytiläiset kotiin iltapäivällä ja me odotettiin kiltisti Henna-tädin kanssa. Sitten päästiin itse asiaan 17.05. Oli kakkosluokan agiradan aika. Meidän kaverit Nala ja Novakin oli paikalla ja me otettiin videolle kaikkien suoritukset.

Mulla ja mammalla sujui yhteistyö hyvin, mitä mamma nyt jotain sähläsi kepeillä ja siitä saatiin 5vp, mutta muuten meni ok. Tällä tuloksella selviydyttiin rata loppuun asti ja aikavirhettä tuli lisäksi 7.20 sekuntia, joten 12.20 oli lopullinen tuloksemme. Sijoitus 10. Mamma oli iloinen, kun rata oli sen mielestä mennyt hyvin ja sujuvasti ja niin minunkin mielestäni meni. Sitten taas odoteltiin 2 tuntia ennen seuraavaa rataa. Se oli hyppyrata. Ensin menivät maxit, sitten medit ja sitten oli vihdoin minien radan aika.

Väki oli jo aika väsyksissä (mamma ainakin), mutta viimeisillä voimillamme ja suurta tahdon lujuutta osoittaen toistakymmentä meitä lähti tutustumaan vielä rataan. Mammalla oli selvät sävelet, kun se oli katsonut miten 2 edellistä luokkaa oli juuri radan suorittaneet. Sitten se juoksi vielä rataa läpi ja välillä se pysähtyi ja pudisti päätään ja mutristi suutaan, peruutti ja otti uudestaan eri tavalla ja sitten taas pohdiskeli lisää. Ainakin 4 kertaa se ehti juosta radan läpi ennen tuomarin pilliin viheltämistä.
Niin no, ei se mamma tietysti siihen pilliin viheltänyt, vaan se tuomari. ;). (hehee..)


Vaikeimpia paikkoja etukäteen oli mamman mielestä kepit, takaaleikkaukset renkaan jälkeen ja kolmannen putken jälkeen sekä kolmanteen putkeen vienti. Rata oli suht lyhyt, mutta kinkkinen, jos koira ei osannut keppejä itsenäisesti/väärältä puolelta, eikä irronnut sivusuuntaan tai eteen. Tää olis ollut teepulle varmaan tosi hyvä rata. Meillä oli mamman kanssa vahvoja epäilyksiä tämän radan suhteen.

Mamma otti pallon ja makkaraa vahvistukseksi ja vei ne maaliin odottamaan meidän saapumista. Vähän sitä myös pelotti, että juoksisin sinne ennen aikojani, jos muistaisin sen kesken radan. Alku sujui hyvin: hyppy, hyppy,- valssi - pituuus, hyppy - kierrä - hyppy - tänne - kepit - ... - ööö, äää, öööö..eiku, kun mamma ei
osannut sanoa mihin sitten piti mennä (se unohti putken nimen) niin päätin, että putkeen pitää varmaan tässä kohti mennä ja tuolla on putken suu.....valitettavasti se vaan oli väärä suu ja tuomari vihelsi pilliin hyllyn merkiksi. Me mamman kanssa kumminkin jatkettiin vielä rata loppuun asti.

Seuraavaksi oli sitten hyppy, hyppy - takaaleikkaus (hui!), putkeen....(mamman perässä meno, tumps - oho törmäsin mamman jalkaan melkein. Ai ei tänne...? Ai tonne joo) hyppy, hyppy, rengas, hyppy, - valssi - hyppy, putkeen, takaaohjaus hyppy, muuri, - takaaleikkaus - hyppy...

................................... . . . . . . . z z z z z z. . .No, nyt se mamma nukahti toi läppäri sylissä tohon sängylle.

HERÄTYYYS!!! Nyt kone pois ja pää tyynyyn.

Kirjotellaan nää loppuun vaikka kotona.

No, päivän päätteeksi kumminkin saatiin hyvää ruokaa Kalliotiellä ja kyllä uni maittoi sen jälkeen ihan koko porukalle. Henna otti hienoja kuvia, joita laitetaan mamman kanssa tonne kuvagalleriaan otsikolla Jau 270806.

Nyt hyvää yötä.... z z z z z...krooooh